Det er ikke bare enkelt å bli invitert i bryllup. Du skal finne det rette antrekket, gaven og er du en nær venn eller familie skal du kanskje holde en tale. Talen er for mange den største utfordringen. Du skal stå foran venner og bekjente og si noe som betyr noe. Noen får kalde føtter og trekker seg, men i mange tilfeller ender man opp med å angre. Å holde en tale i bryllupet er en fin måte å hedre en som betyr noe for deg. 

Vi har samlet sammen noen gode tips så talen går som en drøm. 

Planlegg talen

Det er svært få som klarer å ta en tale på sparket, så det er viktig å bruke litt tid på å forberede deg. Er du usikker på hvor du skal begynne, sett deg ned med et ark og skriv ned stikkord knyttet til personen. Husk å være personlig. Hva har dere gjort sammen? Hva tenker du mest på når du tenker på vedkommende? Kanskje er det hytteturer eller det kan være de gode samtalene sent på kvelden?  

Etter å ha fått ned noen stikkord, kan du begynne å skrive selve talen. Noen av oss trenger å ha et komplett manus, mens andre foretrekker stikkordsform. Er du en av dem som vil ha et manus, er det nå på tide å sette stikkordene inn i en sammenheng. 

Ikke tenk på rettskriving, ingen skal se manuset. Dette er bare en hjelp så du skal huske hva du skal si. 

Ikke fokuser på vitser 

Mange velger å begynne en tale med en vits eller fortelle flere vitser i løpet av talen. Dette er ikke nødvendig. Du bør fokusere på å snakke fra hjertet og gjerne komme med gode råd. Er du glad i å fortelle en vits, er dette absolutt det rette øyeblikket. Samtidig må du ikke føle at du må fortelle vitser hvis dette ikke faller seg naturlig.  

Rim, dikt, sang eller noe annet kreativt?

Noen personer er kreative og kan lage svært kreative taler.  Dette er ikke standarden. Er det viktig for deg at talen skiller seg ut, kan du kontakte et selskap som hjelper deg å skrive en tale. Dette er en god løsning om du synes hele taleprosjektet blir stressende. Så kan du heller konsentrere deg om å finne rette 
kjoler til bryllup eller de rette gavene. 

 Lær deg den utenat

Det aller viktigste når du skal holde en tale, og det mange glemmer, er fremføringen. Du kan ha skrevet en flott tale, men mye av kraften blir borte hvis du leser hele talen høyt. Svært få klarer å få til en god innlevelse hvis de leser høyt fra en tekst. De aller fleste vil få en monoton stemme.  

Du må ikke lære deg alle setningene utenat. Du bør heller fokusere på å lære deg innholdet, og ha stikkord skrevet ned på papiret.  Stikkordene vil hjelpe deg å huske innholdet, men du vil sette dem sammen på en ny måte og dette blir ofte bedre enn før. 

Ta med deg disse få rådene og den neste talen din vil bli en stor suksess. 

Author's Bio: 

My only motto of life is live every moment.